Voormalig F1-piloot Kazuki Nakajima stopt met racen

Yokohama Motorsports
Yokohama Motorsports

Na negentien jaar achter het stuur houdt Kazuki Nakajima het op zijn zesendertigste voor bekeken als racepiloot en wordt hij onderdirecteur van Toyota Gazoo Racing Europe.

De Formule 1-fans kennen Nakajima vooral van zijn doortocht bij Williams. Tijdens de seizoensfinale in 2007 in Brazilië mocht de Japanner invallen voor Alexander Wurz, die per direct besliste te stoppen met F1. 

Die race verliep niet zonder slag of stoot want tijdens zijn eerste pitstop reed hij een paar monteurs aan, maar hij wist wel de vijfde snelste ronde van de race te laten optekenen.

Nakajima kreeg in 2008 zijn kans bij Williams en het seizoen startte meteen goed want hij wist meteen een zesde plaats te scoren maar naarmate het seizoen vorderde bleek de FW30 helemaal niet competitief te zijn en een schamele oogst van negen punten was zijn deel. 

In 2009 bleek Williams over competitiever materiaal te beschikken met de FW31 want Nico Rosberg was bijna een volledig seizoen in de punten te vinden, in tegenstelling tot Nakajima. De Japanner slaagde er niet in om een punt te scoren en dat bewuste seizoen zou ook zijn laatste wapenfeit zijn in de Formule 1.

Na zijn F1-periode ging hij weer in Japan racen en in 2012 werd hij door Toyota geselecteerd om deel uit te maken van het World Endurance Championship (WEC) programma. Dat resulteerde in drie overwinningen in de 24 uren van Le Mans en een wereldtitel in het WEC en dat maakt van hem de enige Japanse rijder die ooit een FIA-wereldkampioenschap wist te winnen.

Nu houdt hij het dus voor bekeken en wordt hij onderdirecteur bij Toyota Gazoo Racing Europe, zijn landgenoot Ryō Hirakawa zal zijn zitje in het WEC overnemen. 

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022