FIA en FOTA bereiken overeenkomst- update

De FIA en de Formula One Teams’ Association (FOTA) zijn tot een overeenkomst gekomen met betrekking tot de reglementen voor de volgende seizoenen. Op een vergadering in Genève werd er een pakket maatregelen opgesteld dat in 2009 en 2010 de kostprijs voor de teams serieus zal moeten drukken.

"Vandaag zijn er op de vergadering in Genève enkele belangrijke kostprijsbesparende maatregelen voor 2009 en 2010 overeengekomen. De FOTA werkt nu verder aan voorstellen voor 2010 en later," aldus een korte persmededeling.

Update

Autosport.com meldt dat het inside informatie heeft over de precieze inhoud van de maatregelen. Die zien er als volgt uit:

Motoren moeten vanaf 2009 niet twee maar drie wedstrijden meegaan.De constructeurs moeten zich voorbereiden op de productie van 25 motoren met een waarde van 10 miljoen euro voor eventuele privé-teams.Na de Grote Prijs van Brazilië komt er een nieuwe vergadering om te bespreken hoeveel er volgend seizoen mag getest worden en of er nog extra maatregelen komen om de kostprijs voor de productie van een chassis te beperken. Verder zal ook besproken worden of klantenchassis nog mogen gebruikt worden in de toekomst.In Brazilië moet ook een overeenkomst gemaakt worden over een mogelijke standaardversie van het KERS systeem vanaf 2010 of 2011

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen