FIA gaat de aanwezigheid van beroemdheden op de F1-startgrid aan banden leggen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA wil dat er maatregelen getroffen worden met betrekking tot de hoeveelheid gasten die aanwezig mogen zijn op de F1-startgrid, dit na een incident met voetballer Neymar.

Tijdens de GP van Spanje waren enkele van de gasten die uitgenodigd waren op de startgrid nog niet weg toen de opwarmronde begon. Onder andere de voetballer Neymar stond nog in de graskant bij het personeel toen de rijders al aan de formatieronde bezig waren.

Dat is ook FIA-voorzitter Ben-Sulayem niet ontgaan en hij wil niet dat de veiligheid op zo’n manier in het gedrang komt. Er was ook eerder dit seizoen al een incident in Australië  met fans die al eerder dan voorzien op de baan kwamen aan het einde van de race.

Zulke dingen worden besproken op de World Motor Sport Council, het hoogste orgaan van de FIA, en zij lieten weten dat er tegen het einde van deze maand een rapport over de onregelmatigheden in Australië bij de FIA zal liggen. 

“We moeten lessen trekken uit het incident tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend,” aldus Mohammed ben Sulayem. “Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft de FIA verzekerd dat er maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen herhaling is van het incident.”

“Het is een probleem dat ook voorkomt in het WEC, de Formule E en andere categorieën. Bij sommige evenementen zijn er ook daar te veel mensen op de grid. Ik twijfel er niet aan dat de organisatoren zich aan de FIA-regels houden op het vlak van veiligheid. Veiligheid is de voornaamste prioriteit van de FIA.”