“Max Verstappen is weg, het kampioenschap is zeker voor hem”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Jenson Button is voor Max Verstappen alles in kannen en kruiken wat betreft de wereldtitel in 2023. 

In Montreal vierde Max Verstappen zijn eenenveertigste raceoverwinning in de F1 en ook in 2023 lijkt de Nederlander op weg naar de wereldtitel want ondertussen telt hij al 69 punten voorsprong op zijn naaste concurrent, teamgenoot Sergio Perez. 

“Als Max zijn teamgenoot een moeilijk weekend ziet hebben, helpt dat zijn zelfvertrouwen”, aldus Button tegenover ‘Motorsport.com’. “En drie weekenden, Max is nu niet meer te in te halen, hij is weg en het kampioenschap is definitief van hem.”

“Wat gebeurt er met Checo? Hopelijk komt hij terug. We willen allemaal dat mensen Max het vuur aan de schenen leggen, we willen goede races van Checo zien.”

“Hij is echt snel, het is gewoon de inconsistentie die hem de das omdoet”

Al drie weekends op rij slaagde Perez er niet meer in zich bij de eerste tien te kwalificeren en slaagde hij er slechts in om 21 punten te scoren. Dat is opvallend voor iemand die met hetzelfde materiaal als Verstappen rijdt.

“Ik denk dat hij gewoon een goed weekend nodig heeft om zijn zelfvertrouwen op te krikken”, zei Red Bull-teambaas Christian Horner na de Grand Prix van Canada.

“Hij heeft drie moeilijke weekenden gehad en drie moeilijke zaterdagen die je op zondag op achterstand zetten.”

“We hebben een maand of twee geleden gezien waar Checo toe in staat is, ik denk dat hij gewoon een sterk weekend nodig heeft om dat vertrouwen terug te vinden en dan twijfel ik er niet aan dat hij terug zal zijn.”

Hoewel de overeenkomst tussen Perez en Red Bull afloopt aan het einde van 2024 denkt Button niet dat Red Bull eerder op zoek zal gaan naar een vervanger voor de Mexicaan.

“Wie zou je daar dan nemen? Dat is een lastige,” gaf Button toe. “Ze hebben natuurlijk Daniel Ricciardo als ambassadeur, maar ik weet niet of ze hem in dat stoeltje willen zetten.”

“Nemen ze iemand van AlphaTauri, en zo ja, wie zou dat dan zijn? De Vries is niet zo competitief geweest als ze dachten en zou je Tsunoda in het A-team zetten?”

“Het is een lastige voor hen, maar ik voel mee met Checo. Hij heeft drie races achter elkaar onder de maat gereden en dat is moeilijk.”