FIA overweegt toestaan van flexibele vleugels

De FIA zou graag hebben dat er in de toekomst wordt gereden met een standaard chassis. Alle teams zouden dan met hetzelfde chassis aan de start verschijnen  maar uiteraard zien de grote constructeurs dat niet zitten. Mochten de teams de maatregel verwerpen, dan overweegt de FIA om eventueel in de toekomst flexibele vleugels en andere aerodynamische onderdelen toe te staan.

Na de GP van Groot-Brittannië zou de FIA rond de tafel gaan zitten met d eteams en het voorstel over het uniforme chassis bespreken. Als de teams echter niet akkoord gaan met het voorstel en zich blijven verzetten tegen het voorstel dan overweegt de FIA dus om de aerodynamica verder vrij te geven.

"We geloven dat een standaard chassis de beste oplossing is. De competitie zou dan echt tussne de verschillende rijders zijn en dat in gelijkwaardige wagens. De wagens zouden met hun verschillende sponsors en kleuren er hetzelfde uitzien als nu en enkel een expert zou zien dat het dezelfde wagens zijn," aldus Max Mosley.

"Als de teams zich echter blijven verzetten tegen dergelijk chassis moeten we een aantal tegenvoorstellen hebben om onze objectieven zoals veiligheid, vermindering van de kosten en het spectakel te verhogen. We moeten ook ervoor zorgen dat de onafhankelijke teams kunnen overleven," voegde Mosley eraan toe.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023