FIA-racedirecteur Michael Masi na zware crash: “Spa-Francorchamps is veilig”

Daimler Media
Daimler Media

Afgelopen weekend zagen we tijdens de 24u van Spa een zware crash ter hoogte van de Raidillon. Het deed sommige rijders openlijk de vraag stellen of het circuit wel veilig genoeg was.

Vier wagens raakten betrokken in een erg zware crash en als dat dan ook nog eens gebeurt op de plaats waar in 2019 Anthoine Hubert tijdens een gelijkaardige crash in de Formule 2-race het leven liet dan laaien de emoties uiteraard hoog op.

Alfa Romeo-reserverijder Callum Ilott liet via twitter verstaan dat hij vindt dat het circuit aangepast moet worden om het veiliger te maken

“Ik vind dat er iets aan deze bocht moet veranderd worden, ik ben verrast dat er nog niets veranderd is. Genoeg is genoeg,” zei Ilott in een tweet.

FIA-racedirecteur Michael Masi werd tijdens het raceweekend in Hongarije gevraagd naar het incident maar hij vindt niet dat er veel gewijzigd moet worden. Volgens hem is het circuit van Spa-Francorchamps veilig.

“Er zijn wat werkzaamheden aan het circuit van Spa en dat op verschillende vlakken,” antwoordde Masi. “Maar het circuit van Spa heeft moment een Grad 1 licentie.”

“Er zijn weinig verbeteringen die jaar op jaar gedaan worden, maar wat de FIA betreft is het circuit veilig.”

“Geen van ons houdt ervan om grote incidenten te zien, ik ben vooral blij dat het goed is met al de rijders.”