FIA scherpt controles van verbod op juwelen en onaangepast ondergoed aan

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De FIA heeft in de aanloop naar het raceweekend in Miami de teams verwittigd dat de controles op het dragen van niet geschikt ondergoed alsook het naleven van het verbod op het dragen van juwelen en piercings aangescherpt zullen worden.

Het was FIA-racedirecteur Niels Wittich die enkele weken geleden de headlines haalde door het bijzondere onderwerp tijdens de rijdersbriefing waarin werd gesteld dat het dragen van juwelen en piercings in de wagen verboden zijn. Daarnaast werd er ook gewaarschuwd dat er brandwerend ondergoed moet gedragen worden en dus niet de eerste de beste ‘boxershort‘.

Meteen na het uitvaardigen van de richtlijn werd er nadrukkelijk naar Lewis Hamilton gekeken. De zevenvoudig F1-kampioen liet al snel verstaan dat hij zijn piercings zou blijven dragen (Lees: Lewis Hamilton gaat in tegen FIA-richtlijn: “Ik ga mijn piercings niet verwijderen, mijn oor moet eraf!”).

Voor aanvang van het raceweekend in Miami heeft de FIA de echter laten verstaan dat er nadrukkelijker zal gecontroleerd worden op het naleven van beide richtlijnen. Controles op het naleven van beide regels zullen voortaan deel uitmaken van de scruteneering tijdens het raceweekend.

In een verduidelijking benadrukt de FIA nogmaals het risico van synthetische stoffen die contact maken met de huid van een rijder, vooral bij een eventuele brand aan boord van de wagen. Daarnaast kunnen juwelen en piercings het verwijderen van bijvoorbeeld een helm of kledij, alsook medische beeldvorming ernstig vertragen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022