FIA sluit onderzoek naar Toto Wolff en Susie Wolff af: dit is het resultaat

Susie Wolff - Instagram
Susie Wolff - Instagram

In een statement heeft de FIA laten weten dat het haar onderzoek naar Toto Wolff en Susie Wolff voor het vermeend lekken van vertrouwelijke informatie heeft afgerond. De FIA laat weten dat het vertrouwen heeft in haar ‘robuuste’ systemen en laat ook weten dat er geen vervolgonderzoek naar Toto Wolff en Susie Wolff komt.

Na een artikel van ‘Business F1 Magazin” liet de FIA eerder deze week weten dat het een onderzoek was gestart naar Toto Wolff en Susie Wolff. Daarbij zou de FIA signalen hebben gekregen dat er mogelijk belangenvermenging zou geweest zijn en uitwisseling van vertrouwelijke informatie.

Toto Wolff is motorsportbaas en teambaas bij het Mercedes F1 team terwijl zijn echtgenote Susie Wolff algemeen directeur is bij de F1 Academy. De FIA laat weten dat het haar onderzoek heeft afgerond en dat volgens haar alles volgens de regels is verlopen.

“Na een evaluatie van Formula One Management’s F1 Code of ConductF1 Conflict of Interest Policy en de bevestiging dat de juiste beschermende maatregelen zijn genomen om mogelijke conflicten te beperken, is de FIA ervan overtuigd dat het compliance management systeem van de FOM robuust genoeg is om ongeoorloofde verspreiding van vertrouwelijke informatie te voorkomen,” zo laat de FIA in een statement weten.

De FIA heeft dan ook vertrouwen in haar eigen systeem en de bestaande maatregelen die reeds gelden. De FIA laat ook weten dat er geen lopend onderzoek is op het vlak van ethische of disciplinaire zaken waarbij enig individu betrokken is. De FIA bevestigde ook dat het haar plicht is om de integriteit van de mondiale motorsport te handhaven en te waarborgen.

Voor Toto Wolff en Susie Wolff lijkt daarmee een einde te komen aan een turbulente periode waarin ze gedurende enkele dagen in het oog van een ernstige storm waren terechtgekomen. Nadat Susie Wolff, de F1 en Mercedes eerder al hadden gereageerd spraken gisteren de negen andere teams ook hun steun uit voor het echtpaar.