Max Verstappen stelt zich vragen bij ‘dure factuur’: “Dit had niemand verwacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen behaald het voorbije F1-seizoen een recordaantal wk-punten en daarvoor krijgt de Nederlander een erg dure factuur van meer dan 1,2 miljoen euro gepresenteerd. Ook Verstappen stelt zich vragen bij die som, al beseft hij ook dat niemand had verwacht dat één rijder tijdens een seizoen zoveel punten zou behalen.

Met 575 punten, waarbij voor ieder wk-punt 2 100 euro betaald moet worden, en een vast bedrag ook er bovenop van 10 400 euro, komt de prijs voor de superlicentie van Max Verstappen op 1 217 900 euro. Een recordbedrag dat doet duizelen maar dat wel betaald moet worden als Max Verstappen volgend jaar wil deelnemen aan de Formule 1.

Gelukkig voor Max Verstappen moet hij de stevige factuur niet zelf betalen, al had hij dat met zijn enorm hoog salaris ongetwijfeld wel gekund.

“Dat betaalt het team gelukkig,” vertelt Max Verstappen met de glimlach tijdens het eindjaarsinterview bij ‘Viaplay’. “Afgelopen jaar, bijna een miljoen. Maar nu gaan we eroverheen.”

Verstappen weet niet goed meer hoeveel zijn superlicentie in het begin van zijn F1-carrière kostte, maar dat het nu veel duurder is, dat staat vast.

“In het begin, geen idee. Je betaalt volgens mij 10 000 per punt… Ja…”

Volgens Max Verstappen moet het systeem van de prijs van de superlicenties wel opnieuw bekeken worden. Met meer dan 1,2 miljoen euro moet er voor Verstappen zijn superlicentie een recordbedrag betaald worden, al beseft hij ook dat de regelgevers die het systeem hebben opgezet nooit hadden verwacht dat een rijder tijdens één seizoen zoveel wk-punten zou behalen. Daarnaast zorgt de uitbreiding van de F1-kalender er uiteraard ook voor dat er meer wk-punten worden behaald.

“Ik denk wel dat daar een beetje een normale verhouding in moet komen. Maar weet je, dat soort dingen worden opgeschreven, en ik denk dat niemand had verwacht dat er uiteindelijk zoveel punten gescoord zouden worden.”

Hoeveel de andere F1-piloten voor hun superlicentie moeten betalen kan je hier terugvinden. De verschillen zijn enorm groot.