FIA stelt opnieuw reeks ingrijpende kostenbesparende maatregelen voor

De FIA is opnieuw opzoek gegaan naar kostprijsbesparende maatregelen. De meeste daarvan zullen volgend jaar al ingevoerd worden.

Zo zal er volgend jaar een beperking komen op het gebruik van de windtunnels door de teams. Ze zullen maar 15 keer per dag van 8 uur mogen gebruikt worden met een maximum van 5 dagen per week. De testen moeten doorgaan met lucht die een atmosferische druk heeft en bij maximum windsnelheid van 50 meter per seconde. De maximumgrootte van het gebruikte schaalmodel van de wagen mag nog maximum 60% van de echte wagen zijn.

Het wordt ook verboden om aerodynamische testen uit te voeren op rechte stukken en er mag alleen nog getest worden op circuits die goedgekeurd werden door de FIA.

Om te vermijden dat de testen die op dit moment in de windtunnel worden uitgevoerd in de toekomst door CFD worden vervangen, wordt ook het aantal mensen dat in een CFD afdeling werkt geplafoneerd. De limiet wordt later nog door de FIA bekendgemaakt.

Er komen ook limieten op rig tests, design en manufacturing, ophanging en remmen, hydraulische systemen, bodywork, gewichtsverdeling, circuittesten en op het aantal personeelsleden dat mee mag naar races.

Verdere details over deze limieten zullen op 11 januari 2008 aan de leiding van de teams overhandigt worden.