Mclaren moet nog een hele tijd wachten op goedkeuring nieuwe wagen

Mclaren zal nog een tijdje moeten wachten alvorens het weet of haar wagen voor 2008 goedgekeurd wordt door de FIA. Pas op 14 februari zal de World Motor Sport Council terug bij elkaar komen om een beslissing te nemen. Dat raakte vandaag bekend na een samenkomst van die zelfde WMSC.

Mclaren moet haar wagen door de FIA laten onderzoeken nadat het in september schuldig werd bevonden aan spionage. Het team zal moeten aantonen dat het geen vertrouwelijke informatie van Ferrari heeft gebruikt bij de bouw van de MP4-23.

De FIA liet volgend statement verschijnen:

"In haar beslissing van 23 september 2007 gaf de WMSC het Technisch Departement van de FIA de opdracht om een onderzoek in te stellen naar de werkzaamheden van Mclaren aan haar wagen voor 2008 om vast te stellen of er geheime Ferrari informatie werd gebruikt. Het onderzoek is afgesloten en een gedetailleerd rapport is aan de WMSC overgemaakt. De WMSC stelt dat Mclaren, Ferrari en andere deelnemers aan het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap, de kans moeten krijgen om het rapport door te lezen en haar bedenkingen te formuleren. Die kunnen ze op donderdag 14 februari 2008 overmaken aan de WMSC op een speciale vergadering in Parijs."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen