FIA-voorzitter: “In de toekomst kunnen we misschien terug een beroep doen op Michael Masi”

F1
F1

De voorzitter van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, vertelt dat ze Michael Masi nooit ontslagen hebben en dat de mogelijkheid bestaat dat de Australiër binnenkort nieuwe verantwoordelijkheden zal krijgen. 

Waarom Michael Masi ter discussie kwam te staan hoeven we u ondertussen niet meer uit te leggen. Met de komst van Mohammed Ben Sulayem werd het organigram van de wedstrijdleiding in de Formule 1 ook grondig hertekend en werd Michael Masi vervangen door twee wedstrijdleiders die bijgestaan worden door een soort videoref en oudgediende Herbie Blash. 

In een gesprek met ‘Sportmail’ geeft Ben Sulayem echter aan dat de rol van Michael Masi niet noodzakelijk hoeft uitgespeeld te zijn.

“Ik heb Michael niet opzij geschoven,” zei hij. “Hij was overbelast als veiligheidsafgevaardigde en als wedstrijdleider. Hij heeft een fout gemaakt. Het is niet zo dat we gezegd hebben dat het het einde van Masi is bij de FIA.”

“Ik doe dat soort dingen niet. Zelfs mensen die niet op mij gestemd hebben omhels ik. We denken niet aan individuen. We denken aan de operatie zelf.”

“Ik ken Michael niet zo goed. De beslissing is genomen door de World Council. Het was een menselijke fout van Michael’s kant.”

“Ik heb twee dagen geleden met hem gesproken. Het is geen persoonlijke kwestie. Ik haat niemand. Michael is er en we kunnen hem gebruiken.”

“Ik heb niet gezegd dat we hem dumpen. Ik zei dat we hem zouden kunnen gebruiken. Hij kan de juiste man op de juiste plaats zijn. We staan open voor alles.”

Ondanks het feit dat het werk van Masi tegenwoordig gedaan wordt door twee mensen bestaat de kans dat er nog een derde bij komt, aldus Ben Sulayem.

“Onze racestructuur was organisatorisch niet in orde,” voegde hij eraan toe. “En hoewel we twee nieuwe racedirecteuren hebben binnengehaald zou ik niet willen zeggen dat we het allemaal op orde hebben. We moesten de stallen schoonmaken.”

“Het is niet alsof je naar een supermarkt gaat en om wat meer stewards vraagt. Je hebt vastberaden en eerlijke mensen nodig, tolerante mensen.”

“Ik denk er bijvoorbeeld aan om rallycoureurs, die veel multitasking vaardigheden hebben die nodig zijn, in dienst te nemen en op te leiden.”

“We hebben een wervingscampagne nodig. Het gebrek aan mensen in de FIA moet worden aangepakt. Ik zou graag minimaal drie wedstrijdleiders zien, idealiter begin volgend jaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print