FIA-baas ontkent: “We viseren Hamilton niet met ‘juwelenregel’ maar bij inbreuk volgen er boetes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens FIA-baas Mohammed Ben Sulayem is er geen ‘geheime agenda’ die tegen Lewis Hamilton is. Tegelijkertijd waarschuwt hij echter dat ook Lewis Hamilton de veelbesproken ‘juwelenregel’ moet respecteren, anders dreigen er boetes.

De voorbije weken werd er gespeculeerd dat de FIA en in het bijzonder FIA-baas Mohammed Ben Sulayem een ‘geheime agenda’ zou hebben waarbij Lewis Hamilton wordt geviseerd nadat hij eind vorig jaar niet kwam opdagen tijdens het prijzengala van de FIA.

Volgens Mohammed Ben Sulayem is daar helemaal geen sprake van en kan hij het persoonlijk best vinden met Hamilton en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Langs de ene kant zeggen de mensen dat ik met het opzij zetten van Michael Masi gedaan heb wat Lewis en Toto wensten,” aldus Mohammed Ben Sulayem tegenover het Britse ‘Daily Mail’.

“Dus ik zou dat dan voor hen doen en vervolgens hen viseren met die juwelen, dat is toch belachelijk? Lewis zag in Miami een dokter om het probleem met de juwelen te bespreken en raad eens, dat was een Britse dokter.”

“Ik zeg gewoon wat de regels zijn. Het is niet aan mij om te beslissen over de merites van de wetenschap, laat staan de medische wereld.”

“Ik zou Lewis echter graag als een rolmodel zien, een ambassadeur die de juiste boodschap brengt tegenover jonge rijders en dat om een tragedie te vermijden. We zouden hem op dat vlak moeten kunnen gebruiken, als rolmodel.”

Volgens Ben Sulayem wordt Lewis Hamilton dan ook helemaal niet geviseerd.

“Ik hou van juwelen, absoluut, ” aldus de FIA-baas. “Maar in de wagen kan er geen keuze zijn. Men zegt dat de regels niet eerder gehandhaafd zijn. Vraag echter niet aan mij waarom dat niet gebeurd is. Dat moet men aan mijn voorgangers vragen.”

Hamilton krijgt nog even de tijd om zijn ‘juwelenprobleem’ op te lossen maar Mohammed Ben Sulayem waarschuwt ook dat Hamilton in Monaco geen juwelen meer zal mogen dragen.

“Het is aan hem om al dan niet juwelen te dragen. Er zijn boetes die van toepassing zijn. Het is zoals iemand die te snel rijdt op straat, je kan hen niet stoppen van het te doen maar ze worden beboet, ook al is het accidenteel.”

“Je kan niet iemand buiten schot laten omdat je vrienden bent. Er zijn regels die voor iedereen gelden, zo simpel is het.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer