FIA ziet deze keer geen probleem in de donuts van Vettel

Sebastian Vettel en Red Bull hoopten na afloop van de GP van Abu Dhabi dat er geen nieuwe bestraffing zou volgen omwille van de donuts die de Duister draaide tijdens zijn inlap. En dat is ook het geval want deze keer ziet de FIA geen probleem in de donuts van Vettel.
image
In India kreeg Vettel nog een reprimande voor zijn stunt waarbij hij na het behalen van zijn vierde wereldtitel donuts ging draaien voor de hoofdtribune. Ook zijn team mocht toen in de geldbuidel tasten want Red Bull kreeg een boete van 25 000 euro.

Vandaag, amper een week na de reprimande in India, draaide Vettel opnieuw enkele mooie donuts in Abu Dhabi. Mooi voor de show en het spektakel en uiteraard ook erg leuk voor de fans. Na afloop vreesde men echter wel dat er eventueel opnieuw een onderzoek zou ingesteld worden. Vettel zelf gaf echter te kennen dat hij geen problemen verwachtte en dat blijkt uiteindelijk ook het geval te zijn.

Deze keer ziet de FIA geen probleem in de donuts die Vettel draaide. In tegenstelling tot vorige week parkeerde Vettel zijn wagen immers zoals voorzien in het parc fermé. Ook draaide hij deze keer zijn donuts niet op het circuit zelf maar op een uitloopstrook naast het circuit, weg van waar de auto’s normaal rijden. Dit alles droeg er toe bij dat hij deze keer geen waarschuwing of straf opgelegd kreeg. Ook Red Bull moet deze keer geen boete betalen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}