Stoffel Vandoorne op weg naar GP2?

Rijdt Stoffel Vandoorne volgend jaar een seizoen in de GP2? De kans lijkt met de minuut groter te worden …
image
Onze landgenoot liet tijdens een interview met Het Nieuwsblad verstaan dat de kans bestaat dat hij volgend jaar een seizoen in de GP2 zal afwerken, een raceklasse die McLaren voordien eerder niet dan wel genegen was. Toch zijn er verschillende aanwijzingen die erop wijzen dat de kans steeds groter wordt dat Vandoorne volgend jaar in de GP2 zal rijden.

“Twee weken geleden, tijdens het slotweekend van de Formule Renault 3.5, vroeg ik me af wanneer ik nog een keer met een racebolide zou rijden. Al snel kwam McLaren met twee tests in GP2 op de proppen. Volgende week rijd ik in Abu Dhabi voor de gerenomeerde ART en DAMS-teams,” zei Stoffel Vandoorne tegenover Het Nieuwsblad.

Vandoorne gaf tijdens datzelfde interview ook aan dat McLaren door die twee tests bijkomende feedback kan krijgen om een juiste keuze te maken over waar en hoe McLaren onze landgenoot een volgende stap in de goede richting kan laten zetten, namelijk de Formule 1 als einddoel. Hij liet ook nog weten dat het voor hemzelf niet echt uitmaakt waar hij in 2014 zal rijden, maar dat hij gewoonweg wil racen.

Dit weekend liet Martin Whitmarsh, de teambaas bij McLaren, dan weer uitschijnen dat de kans er was dat één van de jonge piloten uit het talentenprogramma van McLaren volgend seizoen in de GP2 zal rijden. Stiekem hoopt Whitmarsh zelfs dat een riider er tijdens zijn debuutseizoen in slaagt om kampioen te worden.

“Het is voor een rookie moeilijk geworden om in die raceklasse te geraken en ze te winnen. Maar een rookie met echt veel talent moet erin kunnen geraken en ze ook winnen. Dat is waarop ik hoop voor volgend jaar,” aldus Whitmarsh tegenover Autosport.

Toen Autosport hem vervolgens vroeg of hij daarmee verwees naar een rookie die de steun geniet van McLaren luidde het antwoord van Martin Whitmarsh als volgt: “Misschien …”.

Stoffel Vandoorne kijkt alvast uit naar zijn GP2-tests, dat mag toch blijken uit zijn berichten op Twitter.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print