Lotus-investeerder verkiest Nico Hulkenberg voor 2014

Al een geruime tijd lijkt Nico Hulkenberg de gedoodverfde opvolger van Kimi Raikkonen binnen het Lotus F1 team. Toch liet nieuws hieromtrent lang op zich wachten waardoor de onzekerheid toenam.
image
Ook het feit dat Pastor Maldonado in gesprek was met het team, gaf aan dat de deal met Hulkenberg verre van getekend was. Maldonado brengt tevens een grote zak sponsorgeld met zich mee wat goed nieuws zou betekenen voor het financieel geplaagde Lotus.

Desondanks zou Lotus op het punt staan om een sponsordeal te tekenen met Quantum, een investeerder die een aandeel van 35% in het team zou overkopen van Genii Capital. Toch lijkt de deal niet van een leien dakje te lopen waardoor Lotus langer moet wachten op nieuw kapitaal. Deze vertraging heeft echter niet enkel gevolgen voor de rijderskeuze voor 2014, maar ook voor de uittredende Kimi Raikkonen. Deze zou namelijk nog niet zijn betaald en dreigde daarom met een boycot van de resterende twee races.

Tijdens de GP van Abu Dhabi stelde Mansoor Ijaz, hoofd van Quantum Motorsports echter dat het contract met Lotus getekend is.

“Er bestaat geen twijfel dat de deal gewoon doorgaat, ik wil zelfs zover gaan om te zeggen dat de deal rond is.”

Ook excuseerde Ijaz zich bij Kimi Raikkonen voor de vertraging en garandeerde hij hem dat de achterstallige betaling zo snel mogelijk zal worden uitbetaald. Raikkonen heeft ondertussen ook zelf laten verstaan dat hij de resterende races gewoon uitrijdt. Dit alles wijst erop dat Lotus zijn financiële problemen stilaan weet op te lossen.

Deze deal betekent ook goed nieuws voor Nico Hulkenberg. Door het verworven kapitaal is Lotus namelijk minder geneigd om voor de financieel interessantere Maldonado te kiezen. Overigens heeft Ijaz ook duidelijk geuit dat de Duitser zijn uitdrukkelijke voorkeur geniet. Zo stelt hij dat hij Hulkenberg als de opvolger van Raikkonen ziet en dat de contracten hiervoor reeds zijn opgesteld en enkel op een handtekening wachten. Ijaz is ook van mening dat Hulkenberg naar de top van het rijdersveld kan klimmen indien hij beschikt over een competitieve wagen.

“Hulkenberg heeft nog een zevental jaren voor zich wat genoeg tijd voor hem is om naar de top te rijden met een goede wagen, goede technologie en een sterk team achter zich.”

geschreven door Alessandro Steyls.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}