Fisichella overweegt zitje als testrijder

Giancarlo Fisichella werd de voorbije maandag bedankt voor bewezen diensten bij Renault en mag op zoek naar een ander team. De Italiaan zag de bui al langer aankomen en was reeds op zoek gegaan naar een ander zitje voor volgend seizoen. Fisichella richt zijn pijlen vooral op een zitje bij Force India, al blijkt nu dat de Italiaan ook overweegt om een testzitje te aanvaarden bij één van de betere teams op de grid.

De Italiaan is ook enigzins teleurgesteld door de beslissing van Renault om hem aan de deur te zetten. Dit na enkele mooie jaren, waarbij hij hielp om Renault naar de top te brengen.

"Ik had verwacht dat Renault eventueel andere plannen voor me had. Gedurende drie jaar heb ik hen aan overwinningen geholpen," aldus Fisichella. "Ik zie Force India echter niet als een stap achteruit maar als een nieuwe fase in mijn carrière. Ik denk ook dat ik nog steeds een plaatsje in de formule 1 verdien."

"Mijn doel is om bij Force India te rijden," verduidelijkt Fisichella zijn toekomstbeeld. "Ik heb een optie getekend bij hen en voor Kerstmis zullen ze me iets laten weten."