Formule 1-wagen van hout

De Duitser Michael Arndt heeft een wel erg opmerkelijke hobby. Een eigen Formule 1-bolide is voor hem veel te duur – laat staan dat hij ermee zou kunnen rijden – maar daar past hij een mouw aan. Na lang ploeteren is uiteindelijk een Formule 1-wagen op ware grootte ontstaan, opgebouwd uit 956.000 lucifers.

Rijden kan de auto niet, je kunt er alleen naar kijken. Er is geen gebruik gemaakt van koolstofvezel, Kevlar of andere peperdure onderdelen waar een F1-wagen traditioneel uit opgebouwd wordt. De wagen is helemaal van hout of meer bepaald lucifers.

Michael Arndt gebruikte in totaal 956.000 lucifers. En om te zorgen dat alles stevig vast zit, heeft hij 1.686 tubes lijm opgemaakt. Het totale plaatje kost bij elkaar 6.000 euro. Omdat de auto vaak verhuist, heeft Michael ervoor gezorgd dat hij in 45 delen uit elkaar gehaald kan worden.

Michael Arndt heeft in ieder geval heel veel geduld gehad om dit bouwwerk te fabriceren. Hij deed er in totaal zes jaar over. Als voorbeeld nam hij de McLaren 4.14 F1, de auto waarmee Mika Häkkinen in 1999 wereldkampioen werd. Omdat het zo lang duurde, kon hij zich uiteraard nog niet baseren op de MP4-22 of de nieuwe MP4-23 waarmee het team zich momenteel voorbereidt op het nieuwe seizoen.

Autoscoops.eu