“Formule E zal populairder worden dan de Formule 1”

Richard Branson, de eigenaar van de vliegtuigmaatschappij Virgin, strooit met lof over de Formule E. De excentrieke Brit is van mening dat de elektrische variant van het F1-kampioenschap binnen de vier à vijf jaar populairder zal zijn dan zijn dan de F1 zelf.

Het eerste seizoen van de Formule E zit er nog niet op of Richard Branson voorspelt al een grote toekomst voor de gloednieuwe klasse.


Branson deed deze uitspraak tijdens de voorstelling van zijn DS Virgin Racing team. Het team zal volgend jaar mee aan de start staan van het tweede seizoen van de Formule E.

“De Formule 1 zal nog enkele jaren aan de top staan, maar het zal niet lang meer duren voordat de Formule E de F1 heeft ingehaald als de meest populaire klasse in de motorsport.”


Branson gelooft dat de nieuwe raceklasse zich steeds sterker in het publieke geheugen zal nestelen. Hij laat zich dan ook erg positief uit over het elektrisch racekampioenschap.

“Aan het einde van het seizoen zullen de bazen reflecteren over het verloop ervan. Ze bekijken wat ze kunnen leren uit dit eerste seizoen. Ik denk niet dat ze veel negatieve aspecten gaan zien.”

“De races waar ik al aanwezig was waren zeer aangenaam. Ook de mensen zag ik vertrekken met een lach op hun gezicht.”

“De Formule E maakt groene energie weer aantrekkelijk. Vroeger werd er algemeen gedacht dat elektrische wagens iets voor oma’s waren. De wagens zien er goed uit. Dit alles zal voor een boost zorgen in de elektrische (r)evolutie. De Formule E wordt één van de gezichten van de groene revolutie”, aldus Richard Branson.

Afwachten of deze uitspraken van de Brit ook effectief werkelijkheid worden …

Geschreven door Maarten Maes
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer