Londen wil nog steeds F1-race organiseren

De burgemeester van Londen heeft naar aanleiding van de succesvolle organisatie van de Formule E-race laten weten dat de hoofdstad nog steeds interesse heeft in de mogelijke organisatie van een F1-race.

Dit weekend vond de Formule E-race plaats op een stratencircuit doorheen Londen. De organisatie was een succes en Boris Johnson, de burgemeester van Londen, blijft dromen van een F1-race doorheen de straten van Londen. Johnson droomt van een race zoals die in Monaco wordt georganiseerd.

Vorig jaar werd er druk gespeculeerd over een mogelijke F1-race doorheen de straten van Londen. Zo plaatste onder meer de bank Santander een video online waarin het liet zien hoe zo’n F1-race doorheen de straten van Londen eruit kon zien (Klik hier en bekijk de video).

Daarna werd het even stil maar er wordt dus nog steeds naarstig gewerkt aan een F1-race in Londen, zo blijkt uit de verklaringen van de burgemeester van Londen.

“Ik ben zeker en vast bereid om het te bestuderen en van nabij te bekijken. Ik heb steeds interesse in projecten die arbeidsplaatsen en groei verwezenlijken,” aldus Boris Johnson.

Ook F1-baas Bernie Ecclestone liet reeds meermaals blijken een hevig voorstanderd te zijn van een F1-race doorheen de straten van Londen. Er zijn echter nog enkele belangrijke horden die genomen moeten worden.

Zo wordt er gevreesd voor de belasting van de omgeving, zowel wat het milieu als wat het geluid betreft. Ook de financiering rondkrijgen zou geen sinecure zijn. Zeker is dus echter wel dat het project nog steeds op tafel ligt.

In afwachting daarvan mag men aftellen naar volgend weekend, wanneer de GP van Groot-Brittannië plaatsvindt op het circuit van Silverstone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer