Formule Renault 1.6 : Demaerschalk weg bij Stroek

Tijdens het laatste race-weekend van de Belgische Formule Renault 1.6, komt een nieuwe rijder aan de start voor Stroek Motorsport: Mathias Grooten. Hij vervangt Kevin Demaerschalk met wie geen akkoord meer kon worden bereikt voor de laatste races. Grooten viert nu zondag zijn 20ste verjaardag en debuteert dus op Spa

Mathias Grooten is een bekende in de indoorkarting. Al verscheidene jaren is hij een te duchten tegenstander in menige endurance-race en in verschillende indoorkampioenschappen zoals de KartGrid Cup en het Belkart kampioenschap. In beide competities staat hij trouwens momenteel aan de leiding. In zijn vaste teamconfiguratie met Bart Van de Vel won hij voorbije weekend ook nog eens overtuigend de 3-uren race van 4ever Karting met 2 ronden voorsprong en een nieuw baanrecord. Het hoogtepunt in de indoor-carrière van Mathias was tot nu toe zijn prestatie deze zomer op het WK Indoorkarting in Phoenix. Door de finale overtuigend te winnen kon hij in de einduitslag als algemeen derde eindigen en bezorgde hij het Belgische team Talent Promotion Belgium ook de overwinning in de Nations Cup.

Hoewel dit zijn eerste race op “groot” circuit zal worden, zal het niet zijn eerste kennismaking zijn met een Formule wagen. Tot 2 maal toe was hij bij de laureaten van de ter ziele gegane Rookie test, waardoor hij reeds ettelijke kilometers op Zolder heeft afgelegd in een Formule Renault 1.6. Ook in de Verenigde Staten wist hij vriend en vijand te verbazen tijdens een meer dan succesvolle test in een Formule 2000 bij de Mario Andretti Racing School.

De verwachtingen voor komend weekend zijn voorzichtig, maar niet zonder ambitie. Rest er nog de vraag of Kevin Demaerschalk dit weekend aan de start komt en zo ja, in welk team? De breuk met Stroek lijkt een zeer vreemde beslissing want helemaal afgeschreven was Demaerschalk nog niet voor de titel. Hij kijkt tegen een achterstand aan van 18 punten maar zoals in het recente verleden bewezen werd hoeft er maar een incident te zijn om de balans in het kampioenschap volledig te doen omslaan.

(vrij naar persbericht)

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner