FOTA wil luisteren naar de fans

De teams overwegen om enkele radicale ideeën in te voeren in de Formule 1 als de fans dat willen. Dat liet Ron Dennis weten in naam van de Formula One Teams’s Association.

Eén van de voorstellen is dat van Bernie Ecclestone. Die zou het huidige puntensysteem in de sport willen vervangen door een systeem met medailles. Een marktonderzoek moet uitwijzen of fans dit voorstel en andere plannen zien zitten. Steunen de fans de ideeën dan zal de FOTA niet gaan dwars liggen.

"De teams zijn niet volledig tegen die radicale ideeën maar we zijn bezorgd over het DNA van de sport. Ons idee is dat nieuwe voorstellen op wetenschappelijke wijze moeten gevormd worden en dit binnen de grezen van een marktonderzoek. Zo kunnen we te weten komen wat mensen goed vinden aan de Formule 1 en kunnen we daar rekening mee houden. We willen de F1 verbeteren voor iedereen", aldus Ron Dennis.

De resultaten van het marktonderzoek komen er pas over enkele weken. Wel is nu al duidelijk dat de teams voor het eerst in jaren echt samenwerken in het belang van de sport.