Fout in windtunnel is oorzaak slechte prestaties Honda

Het team van Honda kent een edesastreus F1-seizoen. Het team kan niet voldoen aan de verwachtingen die voor de start van het seizoen waren vooropgesteld. Meer zelfs, bij momenten was Super Aguri, het B-team van Honda, even goed of zelfs beter dan Honda zelf.

Met man en macht wordt er geprobeerd om de wagen te verbeteren maar veel soelaas heeft alle werk nog niet gebracht. Honda staat met één schamel puntje bij de constructeurs nog steeds veel te ver naar achteren in de WK-stand en stata zelfs nog steeds achter kleine broer Super Aguri.

De oorzaak van de incompetitiviteit van de RA107 is volgens rijder Rubens Barrichello te wijten aan een gebrekkige windtunnel. Zo sprak hij met de twee nieuwe aanwinsten van Honda op Aerodynamisch vlak, Loic Bigois en John Owen, die van Williams en BMW komen, en die bevestigden het vermoeden van de Braziliaan.

"We hebben zeer lang gepraat en ze maakten indruk op me," aldus Barrichello. "Ze vertelden me trouwens wat ik reeds langer vermoedde. Ze denken dat de calibratie en dus afstelling van onze windtunnel verkeerd is en daardoor is de wagen en alles wat verder ontwikkeld is dus ook fout ontwikkeld en dus niet efficient. Hierdoor moeten we heel wat zaken veranderen, zelfs onderdelen van de windtunnel. De aanpassingswerken zullen ons een maand tijd kosten."

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed