Foutje en misverstand zorgen voor mislukte kwalificatie bij Felipe Massa

Ferrari rijder Felipe Massa start morgen pas als 14e aan de race. Hij geraakte niet voorbij het 2e kwalificatie gedeelte.

"Wat in sessie 2 gebeurde was zeer frustrerend. Ik maakte een fout in de laatste bocht van mijn eerste run maar toen ik terug binnen kwam in de pits was er een misverstand in verband met het tanken waardoor ze me zonder brandstof lieten verder rijden. Daarom stopte ik en moest ik teruggeduwd worden naar ons garage."

"Ik ging terug buiten maar de banden waren zeer koud en ik was niet instaat om een tijd te rijden die goed genoeg was voor de top 10. Morgen, ik denk dat het een heel moeilijke race wordt want dit is zowat de slechtste plaats om zo ver naar achter te starten. Ik zal proberen en ik zal mijn best doen om de wagen aan de finish te brengen en liefst zo hoog mogelijk."

"Ik denk niet dat ik op de eerste rij zou geraakt zijn maar een 3e plaats was een realistisch doel. Nu moeten we zoeken naar een strategie die onze situatie kan verbeteren. Het is spijtig dat we zo ver vanachter staan want de race snelheid van de wagen is zeer goed."