Frankrijk wil een GP ten koste van Spa

Gisteren hadden we het nog over Hong Kong dat een straatrace wilde, vandaag zegt de eerste minister van Frankrijk opnieuw een GP in zijn land te willen zien.
François Fillon, de eerste minister van Frankrijk zegt dat het mogelijk moet zijn om in 2013 al een GP in het land te kunnen organiseren. Frankrijk had een GP, die van Magny-Cours in Nevers, tot in 2008. Toen bleek het evenement te veel verlies te maken en verdween het van de kalender.

Nu heeft Fillon een werkgroep opgericht, samen met Renault teambaas Bouillier, Gerard Neveu, directeur van het circuit Paul Ricard dat ook meteen de grootste kanshebber is op het evenement, en voormalig minister Gilles Dufeigneaux. Zij willen onderzoeken hoe het mogelijk is om opnieuw een Franse GP op de kalender te krijgen.

Nochtans is de Franse ‘gloire’ tegenwoordig ver te zoeken. Er zijn geen Franse piloten die momenteel een zitje hebben en ook het prestigieuze Renault is verkocht aan Genii Capital en rijdt onder Engelse vlag.

Volgend jaar komt Austin Texas er nog bij en in 2014 willen de Russen een GP en dan zijn er nog de ambities van Hong Kong, Argentinië en Griekenland. Er lijkt maar geen einde aan te komen ondanks het feit dat de kalender al afgeladen vol staat.

Toch laten de Fransen zich niet ontmoedigen. Ze hebben zelfs al een oplossing voor die kalenderproblemen. Fillon stelt voor dat de race best zou kunnen afwisselen met de GP van België in Spa-Francorchamps. Als dat niet handig zou zijn.

Misschien moeten men eens aan de nogal chauvinistische* Franse eerste minister duidelijk maken dat ze best niet raken aan een van de meest legendarische races op de kalender.

*De auteur heeft zich voor deze woordkeuze louter laten inspireren door de omstandigheden en wil geen enkel waardeoordeel vellen over de gewone Franse burgers.

a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”4517842550_3e778d29c5_z.jpg”;}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”4368149651_52d49b0e47_o.jpg”;}
Als het aan de Fransen ligt, moeten we ons in België zorgen beginnen maken over de toekomst van Spa-Francorchamps. De Franse eerste Minister wil een GP in zijn land en stelt voor dat Spa zich daarvoor opoffert.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print