“We hebben het potentieel om te winnen”

De Spaanse Formule 1 piloot Fernando Alonso (Ferrari) heeft vier dagen voor de Grote Prijs Formule 1 van Europa verklaard dat zijn team in de laatste twee races van het wereldkampioenschap bewezen heeft dat ze wel degelijk het potentieel hebben om te winnen.

image

“Binnen enkele dagen begint de Grote Prijs van Europa, de tweede race van het kampioenschap dat in Spanje plaatsvindt. Het is een zeer belangerijke race voor mij en ook voor Ferrari. Het is opnieuw een kans om voor eigen publiek te kunnen rijden,” schreef Alonso in zijn dagboek op de website van Ferrari.

“Wat als een paal boven water staat is dat ik nog niet veel geluk had in deze race. Vooral vorig jaar, ondanks het feit dat ik een competitieve wagen had eindigde ik toch maar achtste. Iedereen herinnert zich wel nog wat er gebeurde toen de Safety Car uitkwam, maar het is niet de moeite om hier dieper op in te gaan.”

“Ik dacht altijd dat geluk en ongeluk zich op het einde van het seizoen compenseren. Misschien geldt deze ongeschreven wet ook voor de races. Laat ons zeggen dat ik het leuk zou vinden dat het geluk dat ons vorig jaar in Valencia in de steek liet dit jaar zal terugkeren.

“Ik weet ook dat de fans hunkeren naar onze eerste overwinning van het seizoen. Wij ook. In de twee laatste races hebben we duidelijk getoond dat we het potentieel hebben om te winnen. En bovendien waren we in Monaco zeer dicht bij een overwinning. Ik denk ook dat we in Canada mee hadden kunnen strijden tot het einde, rekening houdend met ons resultaat tijdens de kwalificaties.”

Alonso vertelde ondertussen ook dat de configuratie van zijn wagen praktisch hetzelfde zal zijn als in Canada. “De grootste nieuwigheid zal het debuut van de nieuwe medium band zijn, die ongeveer dezelfde eigenschappen heeft als de superzachte.”

Zal dame Fortuna in Valencia Ferrari een nieuwe boost geven of maakt magere Hein voorgoed komaf met de titelambities van de Italiaanse renstal?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}