Frederic Vasseur: “De focus ligt op resultaten, niet op contractbesprekingen”

Ferrari
Ferrari

Volgens kersvers Ferrari-teambaas Frederic Vasseur wordt er momenteel helemaal niet gedacht aan het voeren van contractbesprekingen met Charles Leclerc of Carlos Sainz. De focus moet volgens Vasseur volledig op de resultaten liggen.

“Ik ken de rijders redelijk goed en ik denk dat we nog wel wat tijd hebben om over de toekomst te praten,” vertelde Vasseur vorige week. “Voor mij is dat vandaag niet de absolute prioriteit.”

“We moeten het seizoen zeer goed beginnen en voor de rest zal er nog tijd zijn. Ik denk dat het fout zou zijn om de onderhandelingen aan te vatten op een moment dat er een andere prioriteit is.”

Er is al veel geschreven over de erg nauwe band tussen Charles Leclerc en Frederic Vasseur die bij Alfa Romeo/Sauber de teambaas van Leclerc was. Volgens Vasseur is er dus geen nood om snel de contractbesprekingen aan te vatten, de absolute focus ligt op de prestaties.

“Ik wil dit nu nog niet op tafel leggen, ik vind dat geen goede manier om de samenwerking aan te vatten,” aldus Vasseur. “We moeten ons nu op het sportief aspect focussen, op de resultaten die goed moeten zijn. Het is zoals trouwen, wanneer je allebei blij bent met de situatie dan komt de rest vanzelf.”

“Het is geen prioriteit vandaag, we hebben een goede relatie. We hebben tijd om het daarover te hebben. Het belangrijkste en enige focuspunt nu is pure performance, het behalen van resultaten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print