Frederic Vasseur: “Deze overwinning gaat Charles Leclerc een enorme boost geven”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur valt er door de overwinning in Monaco een enorme druk van de schouders van Charles Leclerc. Leclerc zal volgens Vasseur door die overwinning een nog betere rijder worden.

Er rustte inderdaad een enorme druk op de schouders van Leclerc wat betreft zijn thuisrace in Monaco. De voorbije jaren leek hij soms op weg naar de overwinning maar liep het alsnog mis. Er was volgens sommigen voor Charles Leclerc zelfs sprake van ‘de vloek van Monaco’. Dat is nu allemaal voorbij volgens Vasseur.

“Om te beginnen zullen jullie stoppen met hem elk jaar te vragen wat er volgend jaar zal gebeuren met hem in Monaco, wat er deze week zal gebeuren, bla, bla, bla,” zei Vasseur. “Dat is nu voorbij, dat ligt achter ons.”

“Ik denk dat het belangrijk was want dat was een soort gewicht dat gedurende jaren op zijn schouders rustte, die overwinning in Monaco.”

“Soms maakte hij kleine foutjes zoals in de F2, soms had hij pech zoals in de F1 toen hij bij mij voor Alfa Romeo reed en hij een remprobleem had, maar uiteindelijk waren er geen twijfels.”

“Hij stond een beetje onder druk hierdoor, maar het draait niet alleen rond Monaco.”

“Ik denk dat waarschijnlijk voor zijn zelfvertrouwen en voor zijn aanpak van al de andere races dat dit zeker en vast een stap vooruit zal betekenen.”

Volgens Vasseur zorgen bijkomende overwinning ervoor dat een rijder ook op dat vlak extra ervaring opdoet en dat helpt een rijder zijn mentaliteit om druk en tegenslag beter te kunnen managen. Kort samengevat: winnaars creëren winnaars.”

“Ik denk dat één van de karakteristieken van winnaars is dat ze op een bepaald moment ook gewoon worden aan winnen en dat ze daardoor het vertrouwen krijgen om de situatie te managen.”

“Wanneer er iets gebeurt dan hebben ze zelfvertrouwen, het is oké, de volgende keer zal ik dat wel managen.”

“Wanneer je twijfelt dan is er een groot verschil en ik denk dan ook dat deze overwinning voor hem een belangrijke stap vooruit zal betekenen, zeker en vast.”

“Ik denk dat deze overwinning hem enorm zal helpen op het vlak van zelfvertrouwen.”