Carlos Sainz: “Red Bull voelt de druk van Ferrari, ze gaan vaker in de fout”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz heeft het raceweekend in Monaco aangetoond dat Red Bull wel degelijk onder druk kan gezet worden en dat ze dan in de fout gaan. Het groot verschil met vorig jaar is dat ze niet meer zo dominant zijn en dat ze daardoor moeilijker hun foutjes kunnen herstellen.

“We staan op slechts 24 punten van Red Bull in het constructeurskampioenschap. Je ziet wat er gebeurt wanneer je ze onder druk zet, zoals op zaterdag met Max die een fout maakte tijdens zijn tweede run in Q3, Checo lag eruit in Q1. We moeten er gewoon allemaal voor zorgen dat we kunnen tonen dat het ook Red Bull overkomt. Zaterdag was daarvan het mooiste voorbeeld.”

De voorbije races lijken Ferrari en McLaren daadwerkelijk de kloof met Red Bull grotendeels te hebben gedicht. Het zorgt ervoor dat Red Bull minder marge heeft om in de fout te gaan en daarvan te herstellen.

“Ik denk dat we met Ferrari onze kansen krijgen op zo’n circuits,” vertelde Sainz over de race in Monaco. “Canada is een redelijk specifiek circuit maar Barcelona en eender welk Europees circuit, wat ik beschouw als een normaal circuit, daar denk ik dat Red Bull nog steeds favoriet is, maar ik denk niet dat ze er zullen domineren zoals ze vroeger deden.”

“Dat is goed nieuws voor het kampioenschap. Wanneer we ons binnen één of twee tienden bevinden, zelfs wanneer ze dan favoriet zijn, dan kunnen ze zich niet veroorloven om in de fout te gaan. Dan kunnen Ferrari en McLaren profiteren, het is een situatie die tijdens de eerste race in Bahrein onmogelijk was.”