Max Verstappen: “Of we nu Monaco moeten behouden of niet, er moet iets gedaan worden aan zondag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen verwacht dat het deelnemersveld dit seizoen veel dichter bij elkaar zal gaan liggen, dat vertelde hij na de race in Monaco aan verschillende verslaggevers. De Nederlander erkent dat elke wagen zijn voordeel heeft, waar het de afgelopen twee jaar allemaal leek te draaien rond Red Bull. Maar in de F1 zit niemand ooit een minuut stil.

Red Bull was afgelopen weekend helemaal niet zo op dreef als dat ze dat normaal wel zijn. Het hele weekend slaagde Verstappen er met de RB20 niet in om het maximale eruit te halen. Verstappen verwacht dan ook dat het seizoen als een achtbaan zal verlopen.

“Zeker en vast, de wagens zitten veel dichter bij mekaar”, aldus Verstappen. “Sommige auto’s functioneren beter op stratencircuits, sommige functioneren beter in snelle bochten en dan heb je weer wagens die beter zijn in tragere bochten, je kent het wel.”

De GP van Monaco van 2024 zal niet herinnerd worden als een spektakelstuk. Verstappen vroeg tijdens de race zelfs om een hoofdkussen, omdat het gewoon zo saai was.

Dat gezegd zijnde, moeten we nog in Monaco racen?

“Allereerst zou ik het gewoon willen proberen en, als er mogelijkheden zijn, misschien een verandering van een paar kleine dingen. Omdat het de opwinding nog groter zal maken, toch?”

“Ik vind het weekend sowieso altijd wel gaaf met al wat hier gebeurt. Het blijft een unieke setting. Alleen is de zondag vaak wat saai, maar we kunnen misschien een manier vinden om het nog wat beter en spannender te maken, we moeten altijd kijken naar wat kan.”

Geschreven door Vincent Bogaerts