Kritische Jos Verstappen haalt uit: “Het tijdperk van Red Bull is voorbij”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens de vader van Max Verstappen hebben de voorbije races, en de GP van Monaco in het bijzonder, aangetoond dat ‘het tijdperk van Red Bull’ voorbij is. Jos Verstappen is ook van mening dat ze zich bij Red Bull opnieuw meer op het racen moeten focussen en zich niet te veel mogen laten afleiden door andere zaken.

“Er zullen zeker nog races komen waar Red Bull er weer goed voor zal staan, maar ik ben heel benieuwd hoe ze dit op gaan lossen. Er moet echt iets gaan gebeuren daar,” vertelde Jos Verstappen tegenover het Nederlandse ‘De Telegraaf’.

Volgens Verstappen senior heeft de concurrentie zich ondanks de zeer sterke start van Red Bull niet neergelegd bij de dominantie en hebben ze dankzij hard werk de kloof met Red Bull weten te dichten.

“Red Bull moet uit gaan zoeken waar dit probleem vandaan komt, want het is duidelijk dat teams als Ferrari en McLaren steeds dichterbij komen. Max heeft dat nog enigszins kunnen maskeren, maar het grote verschil met Sergio Perez wordt steeds duidelijker.”

Jos Verstappen is ook van mening dat het ’tijdperk van Red Bull’ wel eens voorbij zou kunnen zijn. Van de ongeziene dominantie die Red Bull vorig jaar toonde is nu hoegenaamd geen sprake meer.

“Het tijdperk waarin Red Bull dé dominante auto had lijkt nu echt voorbij te zijn. Misschien moeten ze zich weer wat meer gaan richten op het racen en de onderlinge communicatie, in plaats van op andere zaken…”