Frederic Vasseur: “Oliver Bearman als opvolger voor Hamilton? Hamilton zit zelfs nog niet in ons team!”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur moet Oliver Bearman zich vanaf nu focussen op zijn F2-seizoen en even zijn schitterend debuut in de Formule 1 vergeten. Zo kan Bearman volgens Vasseur zich op de best mogelijk manier voorbereiden op de rest van zijn autosportcarrière en ongetwijfeld ook een toekomst in de F1.

Het gaat erg snel voor Bearman die plots mocht invallen voor Carlos Sainz en met slechts één oefensessie als voorbereiding aan de kwalificatie en de race moest beginnen. De nog steeds maar 18-jarige Bearman deed het echter bijzonder goed en slaagde erin als zevende in de race te finishen.

Dit schitterend resultaat doet ongetwijfeld dromen van meer en van een toekomstig F1-racezitje. De media zien in Bearman zelfs al een opvolger voor Lewis Hamilton bij Ferrari maar volgens Vasseur moet er eerst op het ‘hier en nu’ gefocust worden.

“Jullie moeten het nog niet hebben over wat er na Hamilton gebeurt, Lewis bevindt zich zelfs nog niet in het team!” reageerde Vasseur op de vraag of Bearman in de toekomst in de voetsporen van Hamilton bij Ferrari kan treden. “Maar het is zeker en vast een goed signaal voor Ollie, het is een belangrijke mijlpaal.”

“In Melbourne en Imola zal hij opnieuw deelnemen aan de F2, de meest belangrijke uitdaging voor Ollie zal dat zijn.”

“Hij zal binnenkort ook enkele eerste oefensessies tijdens raceweekends afwerken, het zal belangrijk zijn voor ons om hem die ervaring en kilometers in de wagen te geven. Maar met dit heeft hij zeker en vast al een erg mooi resultaat op zak.”

Oliver Bearman zal tijdens de raceweekends in Imola, Barcelona, Silverstone, Hongarije, Mexico en Abu Dhabi in actie komen tijdens de eerste oefensessie. Daarmee zal Bearman bijkomende ervaring in de Formule 1 kunnen opdoen en dat is belangrijk voor zijn toekomst.

“Jeddah is een stap, het is niet het uiteindelijke doel,” aldus Vasseur. “Hij deed het dit weekend goed maar hij zal in de toekomst en in de F2 nog andere uitdagingen hebben.”