Frederic Vasseur: “Silverstone wordt een ‘gezondheidscheck’ voor onze F1-bolide”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zal het raceweekend op het circuit van Silverstone erg belangrijk zijn om na te gaan hoe goed of hoe slecht de SF24 F1-bolide van Ferrari momenteel is.

Vasseur begint met een terugblik op de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk die volgens hem veelbelovend was tot het moment waarop Charles Leclerc de controle over zijn F1-bolide verliest. Zonder foutjes zou Leclerc veel meer naar voor op de grid gestaan hebben en had ook de race er voor Ferrari als team anders uitgezien.

“We hadden het voordien over de situatie op zaterdag tijdens de kwalificatie, dat we in de vierde bocht anderhalf tiende sneller waren dan Norris,” aldus Vasseur. “Het betekent dat wanneer we het rondje kunnen afwerken, en ik weet perfect dat we het moeten afronden, dat de perceptie dan volledig anders is.”

“Maar zeker en vast, zoals gebruiken, zelfs wanneer je de polepositie hebt, en zelfs wanneer je de race wint, dan heb je nog steeds problemen met de wagen. Wanneer je geen problemen met de wagen hebt dan is dat het begin van het einde.”

Met dat laatste doelt Vasseur vooral op het feit dat je je wagen dan zo goed als niet meer kan verbeteren. Vasseur liet ook verstaan dat Ferrari tussen de sprintrace en de kwalificatie heel wat wijzigingen aan de afstelling van beide wagens deed.

“We hebben tussen zaterdagochtend en zaterdagmiddag heel wat wijzigingen aan de wagen gedaan,” blikt Vasseur verder terug op het raceweekend in Oostenrijk. “En ik denk dat het beter was.”

“We hebben een beetje het zwakke punt van de wagen van bocht tot bocht veranderd, maar over het algemeen denk ik dat we er zijn.”

“De eerste en tweede oefensessie in Silverstone zullen een ongelooflijke hulp voor ons zijn. Wanneer het weer goed is dan kunnen we een ‘gezondheidscheck’ van de wagen doen.

“Maar opmerkelijk genoeg ben ik niet negatief over de performance. Opmerkelijk omdat we in de race ver van Max verwijderd zijn. Maar ik had vandaag het gevoel dat we er meer hadden uit kunnen halen.”

Volgens Vasseur had Ferrari een veel betere GP van Oostenrijk kunnen hebben indien Leclerc tijdens de kwalificatie zijn rondje had kunnen afwerken.

“Eerlijk gezegd, ja, als we dat kwalificatierondje hadden kunnen afwerken dan denk ik dat we commentaren hadden gekregen zoals ‘jullie zijn terug, jullie strijden opnieuw met Red Bull, jullie zijn minder dan een tiende van de polepositie verwijderd, bla, bla, bla,” zei Vasseur. “Ik denk dat jullie nog steeds in iedere situatie mijn quote uit Monaco kunnen nemen, ik denk dat ik exact hetzelfde zei.”

“Het is niet na een goed of een slecht resultaat dat je je mindset, team of wat dan ook moet veranderen.”