Vriendschap onder hoogspanning: “Max Verstappen en Lando Norris zijn niet samen met de privéjet teruggekeerd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zullen Lando Norris en Max Verstappen wel eens met elkaar praten maar het feit dat beide heren niet samen terugvlogen is een duidelijk teken dat de vriendschap die er de voorbije jaren was onder hoogspanning is komen te staan. Het doet denken aan wat ooit de teamgenoten Nico Rosberg en Lewis Hamilton ooit overkwam …

Helmut Marko was alvast niet onder de indruk van het geklaag van Lando Norris over de boordradio tijdens de GP van Oostenrijk. Tegenover het Oostenrijkse ‘OE24’ liet Helmut Marko duidelijk verstaan wat hij daarvan vond.

“Het was zielig hoe Norris zich over de radio gedroeg,” aldus Marko. “Maar zo’n dingen gebeuren, ik zou het een race-incident noemen, al ging Norris volgens mij meer over de limiet.”

Op het circuit zijn Lando Norris en Max Verstappen in de eerste plaats rivalen maar naast het circuit hebben ze een goede vriendschap, of moeten we ondertussen in de verleden tijd spreken? Want er zal eens een behoorlijk woordje moeten gepraat worden tussen hen beide en dat zal niet meteen na afloop van de race gebeurd zijn.

Ook trouwens niet op de terugweg naar huis want in tegenstelling tot wat anders wel vaak gebeurt, is Lando Norris deze keer niet met de privéjet van Max Verstappen mee naar huis en richting Monaco gevlogen. Allebei gingen ze hun eigen weg en Norris liet na afloop van de race ook verstaan dat hun onderlinge relatie waarschijnlijke schade zou oplopen indien Verstappen zich niet zou excuseren.

“Norris zijn uitspraak dat Max zich moet excuseren zal zeker en vast niet helpen,” aldus Marko. “Maar ze zullen elkaar wel eens ontmoeten om een babbel te hebben.”

“Normaal vliegen ze samen maar deze keer reisden ze apart. Max had dan ook een rustige vlucht naar huis.”

Komend weekend wacht Max Verstappen ongetwijfeld een ‘warm welkom’ in Groot-Brittannië, de thuisrace van Lando Norris. Het valt af te wachten of Norris en Verstappen tegen dan alles hebben uitgepraat …