Carlos Sainz: “Wanneer teams niet willen wachten op mijn beslissing dan is dat pech”

Ferrari
Ferrari

Na zijn podiumplaats tijdens de GP van Oostenrijk werd Carlos Sainz nog maar eens gevraagd naar zijn toekomstplannen wanneer hij Ferrari eind dit seizoen verlaat. Sainz zegt niets te willen overhaasten, ook al zijn er steeds minder racezitjes in de Formule 1 beschikbaar.

Carlos Sainz domineert al enige tijd de ‘rijdersmarkt’ voor volgend F1-seizoen maar steeds meer teams lijken niet langer op een beslissing van de Spanjaard te willen wachten en er werden de voorbije weken dan ook al heel wat rijderszitjes bevestigd voor 2025. Sainz zelf lijkt niets te willen overhaasten en blijft erbij dat hij zelf de tijd wil nemen om de juiste beslissing te nemen.

“Zoals ik eerder al heb gezegd, zeker en vast die druk, dat wil ik niet op een zondag wanneer ik een podiumplaats heb behaald waarvan ik wil genieten,” aldus Sainz. “Zoals ik eerder al zei, net zoals George ook zei, we vinden het vanzelfsprekend dat we hier op een podium staan te vieren, dat we een Ferrari-outfit dragen.”

“En ja, ik probeerde van dit moment te genieten want je weet niet wanneer de volgende keer zal zijn.”

“En ook, er zijn misschien teams die nerveus worden of me onder druk proberen te zetten, maar het is tijd ook om van dit moment te genieten dat je op een podium staat.”

“Ik ben eerlijk en rechtuit tegenover de teams. Maar het is zo’n belangrijke beslissing voor mij dat ik de tijd neem om die beslissing te nemen.”

“Wanneer er teams zijn die daarop niet kunnen wachten of wat ongeduldig zijn, daar kan ik dan niets aan doen.”

“Het gaat mijn toekomst zijn, mijn beslissing en ik ga proberen om zo eerlijk mogelijk te zijn tegenover iedereen en mezelf de tijd te geven die ik nodig heb.”