Frustratie bij Max Verstappen na kwalificatie op P3: “Niet goed genoeg”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan was Max Verstappen zichtbaar gefrustreerd. De Nederlander was duidelijk niet tevreden met zijn derde tijd en al helemaal niet omdat het achter Charles Leclerc en teamgenoot Sergio Perez was.

Na de stratenrace in Monaco lijkt Sergio Perez ook in de straten van Bakoe de bovenhand te hebben tegenover Max Verstappen. Dat zint die laatste hoegenaamd niet, beseffende dat als Perez tijdens de race een beter resultaat behaalt dan hijzelf dat de Mexicaan dan echt wel meedoet in de titelstrijd.

We hoorden en zagen dan ook een gefrustreerde Max Verstappen na afloop van de kwalificatie. Verstappen is maar matig tevreden met zijn derde tijd, al hoopt hij nog het één en het ander te kunnen rechtzetten tijdens de race.

“Het is natuurlijk niet verkeerd, maar ook niet goed genoeg”, vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Ik maakte kleine foutjes, dus dat is niet ideaal. En het is het hele weekend gewoon weer lastig om een goede balans te vinden. En in de kwalificatie ook.”

“Q3 ging over het algemeen niet heel goed. Ik had niet echt een fijne balans van de voorkant naar de achterkant toe. Dan kun je ook niet echt constant zijn in hoe je een ronde aanpakt qua aanremmen en insturen. Dan kun je natuurlijk ook geen heel goede ronde neerzetten. Maar ik ben evengoed nog altijd derde, dus ik hoop dat de balans morgen in de race iets normaler aanvoelt.”

Volgens Verstappen valt het moeilijk te voorspellen of de Red Bull F1-bolide tijdens de race beter zal zijn dan de Ferrari.

“Dat is moeilijk te zeggen. We gaan het morgen zien. Het is best wel weer een groot gat nu in de kwalificatie, dus ze zullen zeker wel weer wat gevonden hebben,” aldus Verstappen.

“Maar ik hoop dat het morgen in de race wat dichter bij elkaar zit. Over het algemeen denk ik dat we net wat tekortkomen over één ronde. Maar normaal gesproken moet onze auto best goed zijn tijdens long runs. Als team hebben we als tweede en derde een goede kans voor morgen. Als we de snelheid hebben, en we kunnen echt druk zetten, kunnen we er hopelijk voorbij.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print