Gasly maakt zich zorgen over GP van Canada

Pierre Gasly zal komend weekend voor de eerste keer racen op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal maar de Fransman denkt dat de snelle omloop geen spek naar de bek van zijn Toro Rosso zal zijn.


Met de GP van Canada staat er voor de eerste keer dit seizoen een echt snelle omloop op het programma. De bolides zullen per ronde ongeveer vier keer de grens van de driehonderd kilometer per uur doorbreken, dat in combinatie met een paar trage bochten maakt dat de teams met weinig downforce zullen aantreden.

Toro Rosso laat dit jaar zowel goede als slechte resultaten optekenen en als we Pierre Gasly mogen geloven moeten we in Canada niet te veel verwachten van de formatie uit Faenza.

“Ik ben nog nooit in Canada geweest, maar iedereen vertelt me dat de GP van Canada een van de beste van het seizoen is omwille van de sfeer,” aldus Gasly. “Ik kijk dus wel uit om het voor de eerste keer zelf te ervaren.”

“Het circuit ziet er best opwindend uit met een paar lange rechte stukken, dat betekent dat er inhaalmogelijkheden zijn. Het is ook een ingewikkeld circuit waar de muren nooit ver weg zijn en dan is er ook nog de laatste chicane met de beruchte ‘Wall of Champions’.”

“Om een goede topsnelheid te halen zullen we weinig downforce hebben en dat maakt dat de auto moeilijker te besturen zal zijn. Hoewel er weinig bochten zijn is het een moeilijk circuit maar iedereen lijkt ervan te houden dus ik kijk er naar uit.”

Het zal dan wel geen thuisrace zijn voor Pierre Gasly maar hij zal zich toch een beetje thuis voelen want Montreal ligt in het Franstalige gedeelte van Canada.

“De mensen zullen me verstaan maar ik heb toch gehoord dat het accent en de woordenschat daar wel wat verschillend zijn,” besluit de Fransman.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022