“We staan met McLaren onder druk maar het gaat de juiste richting uit”

McLaren-baas Zak Brown heeft in een interview met de officiële F1-website te kennen gegeven dat hij beseft dat McLaren en hijzelf onder een enorme druk staan. tegelijkertijd ziet hij echter ook vooruitgang.


McLaren maakte de overstap van de Honda-motor naar motoren van Renault. Het deed bij McLaren de hoop herleven om opnieuw competitief te worden en de kloof met de toppers vooraan te dichten.

Naast Red Bull Racing werd McLaren het tweede klantenteam van Renault. Daarmee had McLaren meteen een benchmark waarmee het zich kon vergelijken. Het was ook de ambitie van McLaren en CEO Zak Brown om Red Bull dit seizoen geregeld uit te dagen. Het is echter een understatement om te stellen dat McLaren niet eens in de buurt van Red Bull Racing komt dat met identiek dezelfde motor rijdt.

“We zijn er veel te ver van verwijderd en we gaan die kloof niet van vandaag op morgen dichten,” aldus Brown in een interview met de officiële F1-website.

Volgens Brown is er na het moeilijk seizoensbegin beterschap op komst bij McLaren. McLaren introduceerde in Spanje een groot pakket met updates en dat zou nu de basis vormen voor verdere verbeteringen aan de McLaren MCL33.

“Het pakket werkte,” aldus Brown. “Het was zeker en vast een stap vooruit. Het was goed omdat het pakket presteerde en reageerde zoals verwacht. De rijders hielden er ook van dus het was substantieel te noemen.”

“Er was ook een goede correlatie met wat we verwacht hadden na onze tests in de windtunnel. Dat geeft ons een goede basis voor de komende upgrades.”

Brown erkent ook dat hijzelf en McLaren onder een immense druk staan om progressie te boeken en opnieuw competitief te worden.

“Ik weet dat we onder druk staan, dat weet ik echt,” aldus Brown. “Wat eigenlijk frustrerend is, is dat de mensen niet begrijpen hoe lang het kan duren alvorens je opnieuw competitief bent, dat zo’n dingen tijd vragen.”

“Nu moeten we gewoonweg rustig blijven, hard werken, gefocust blijven en de juiste richting uitgaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022