Jacky Ickx: “Ik blijf geloven in Stoffel Vandoorne”

Volgens voormalig Belgisch F1-piloot Jacky Ickx moeten we ondanks de enigszins teleurstellende resultaten van dit seizoen niet twijfelen aan het talent waarover Stoffel Vandoorne beschikt. Jacky Ickx blijft dan ook een ‘believer’ van Stoffel Vandoorne.


“Het klopt dat gans België grote verwachtingen heeft van Stoffel en de tijd die voorbijgaat die kan je niet meer inhalen. Desondanks blijf ik echter positief en enthousiast. Ik hoop dat ook hij dat is en blijft,” vertelde Jacky Ickx tegenover de ‘RTBF’.

Tegelijkertijd vindt Ickx het moeilijk om te oordelen over de situatie waarin Vandoorne bij McLaren verkeert.

“We zitten zelf uiteraard niet in het team dus we weten niet wat er allemaal gebeurt. McLaren bevindt zich niet in een positie waarin we gewoon zijn om ze te zien.”

“Er zijn problemen en in een periode waarin er bezorgdheden zijn en de inspanningen om uit deze situatie te geraken gefocust worden op één iemand, dan bevindt Alonso zich in de nummer 1-positie.”

Volgens de zesvoudig Le Mans-winnaar moet er niet getwijfeld worden aan het engagement en het talent van Stoffel Vandoorne.

“Stoffel is een snelle rijder en hij heeft niets aan talent ingeboet. Hij is echter duidelijk de nummer 2 in het team.”

“Misschien ontbreekt het hem gewoonweg een beetje aan succes wat er voor kan zorgen dat hij kan doorbreken en zichzelf als nummer 1 kan positioneren binnen de middellange termijn,” aldus Ickx.

“Maar laat het duidelijk zijn, ik geloof nog steeds enorm in Stoffel.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen