Geen Audi of VW in de Formule 1?

De laatste weken waren er opnieuw heel wat geruchten ontstaan over een mogelijke deelname van Volkswagen of Audi aan de Formule 1. Zoals zo vaak worden nu deze geruchten opnieuw ontkent.
Onlangs waren er opnieuw aanwijzingen en geruchten dat Volkswagen alsnog in de Formule 1 zou stappen, ondanks dat het dit jarenlang ontkent heeft. Het zou dan wel niet als een volledig zelfstandig team zijn, maar bijvoorbeeld als motorenleverancier. Ondermeer de merknamen Porsche en Audi, beiden van de Volkswagen Groep, kwamen hierbij in beeld.

Verklaringen van Kris Nissen, de motorsportchef van Volkswagen en de indrukwekkende zege van Audi in de 24 uren van Le Mans wakkerden de hoop op een blijde intrede tegen 2013 aan.

“Niemand kent het nieuwe reglement,” zei Kris Nissen, motorsportchef van Volkswagen, enkele weken geleden. “Zolang er geen duidelijkheid heerst omtrent het reglement kan niemand een beslissing nemen. We moeten eerst van de FIA vernemen hoe het motorenreglement van 2013 en 2014 eruit zal zien.”

Momenteel ziet de situatie er alvast compleet anders uit. Wolfgang Ullrich, de grote baas bij Audi Motorsport zei immers tegen het Duitse SID dat Audi geen interesse toont in een F1-deelname.

De hoofdreden zou vooral zijn dat de gebruikte technologiën in de Formule 1 niet voldoende toepasbaar zijn in de wagens die men bij Audi ontwikkelt voor particuliere markt. De klanten en het merk zouden dus niet voldoende toegevoegde waarde verkrijgen bij een F1-deelname.

Afwachten wat het uiteindelijk zal worden. Want eens te meer kan het snel verkeren. Trouwens, het is niet omdat Audi zegt dat het niet wil toetreden tot de Formule 1, dat daarom Volkswagen of bijvoorbeeld Porsche het niet wenst.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}