Geen “grijze zones” voor F1-piloten om Australië binnen te komen 

Alfa Romeo
Alfa Romeo

Normaalgesproken keert de Formule 1 in april na een afwezigheid van twee jaar terug naar Australië en er zullen geen zogenaamde ‘grijze zones’ zijn om het land binnen te komen.

De laatste tijd was Australië niet uit het nieuws weg te branden omdat tennisser Novak Djokovic het land niet binnen mocht omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Dat is immers verplicht in Australië en de Formule 1 zal ook niet moeten rekenen op enige uitzonderingen of grijze zones.

De algemeen directeur van de Australische Grand Prix Corporation (AGPC), Westacot, voorziet op dat vlak geen problemen, dat staat te lezen in het Australische dagblad ‘The Age.’ Daarbij verwijst hij vooral naar alle races die georganiseerd werden sinds de laatste GP van Australië waarbij zich op dat vlak nooit een probleem gesteld heeft.

“In elk van die gevallen is de Formule 1 altijd in staat geweest om te blijven werken en de bedrijfscontinuïteit te behouden,” aldus Westacot. Landen als Qatar, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi hadden al bepaalde voorwaarden aangaande vaccinaties toen de F1 er te gast was vorig jaar.

De GP van Australië zou één van de grootste races moeten worden die het land ooit georganiseerd heeft. In dat opzicht rekent Westacot vooral op het effect dat de Netflix-serie ‘Drive To Survive’ heeft op de sport, de komst van de nieuwe F1-bolides en natuurlijk de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2022.

Daar bovenop heeft ook het circuit in Albert Park een grondige make-over gekregen en kunnen de Australiërs nauwelijks wachten om Daniel Ricciardo in een McLaren te zien. “Er zijn heel veel redenen om aan te nemen dat dit een groot evenement wordt,” besluit Westacot.

 

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer