George Russell: “Deze eerste podiumplaats had ik echt niet verwacht!”

Williams Racing
Williams Racing

De GP van België mag dan wel volledig verregend zijn, voor George Russell had de race toch ook iets moois. De jonge Brit behaalde geheel onverwacht zijn allereerste podiumplaats in de Formule 1.

Het was een indrukwekkend kwalificatierondje onder eveneens zeer moeilijke omstandigheden op zaterdag dat de basis legde voor Russell zijn allereerste podiumplaats in de Formule 1. Russell imponeerde op zaterdag, al gaf hij ook wel toe dat het een ‘niets te verliezen rondje’ was waarbij hij zijn batterij volledig had opgespaard voor dat rondje in de regen.

Maar de erkenning voor Russell zijn kwalificatie en daaropvolgende eerste F1-podium is er zeker en vast. Meer zelfs, die eerste podiumplaats, en mogelijk zelfs overwinning, had er eigenlijk vorig jaar al moeten zijn toen hij tijdens de GP van Sakhir bij Mercedes mocht invallen voor Lewis Hamilton.

“Het maakt niet uit,” antwoordde Russell toen hij na afloop gevraagd werd of de manier waarop hij zijn eerste F1-podium veroverde het minder leuk maakte.

“We zijn in het verleden vaak niet beloond geweest voor geweldige kwalificatie en dat werden we vandaag absoluut wel.”

“We deden het gisteren geweldig en vandaag staan we daardoor op het podium. Ik kan je wel zeggen dat ik dit jaar absoluut geen podiumplaats verwachtte!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021