Lewis Hamilton: “De fans moeten hun geld terugkrijgen!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van België, als we het al een Grand Prix kunnen noemen, was Lewis Hamilton niet te spreken over het feit dat de race alsnog officieel werd afgewerkt door enkele rondjes achter de safety car te rijden.

Nadat de race aanvankelijk leek te worden aangevat om 15u kregen we het ene na het andere uitstel van de race, waarna de klok zelfs even werd stilgelegd om er voor te zorgen dat er wat bijkomend ‘tijd’ werd gekocht. Uiteindelijk werd de race alsnog hervat maar dan wel voor enkele rondjes achter de safety car om vervolgens definitief gestaakt te worden.

Volgens Lewis Hamilton draaide het allemaal puur om het geld zodat de race officieel was doorgegaan en zodat er geen tickets terugbetaald dienden te worden.

“Het draait allemaal om geld, die twee ronden waarmee de race werd aangevat was simpelweg een financieel scenario,” aldus de zevenvoudig F1-kampioen die duidelijk van mening is dat er financiële redenen zaten achter het aanvatten van de race.

“Iedereen krijgt zijn geld en ik denk dat de fans ook hun geld moeten krijgen want jammer genoeg kregen ze niet te zien waarvoor ze kwamen en waarvoor ze betaald hebben.”

“Het is erg jammer dat we op maandag de race niet kunnen houden. Maar tja. Ik hou ook van dit circuit. Ik vind het zo jammer om dit te doen, maar vandaag was geen race.”

Ook al Hamilton van mening dat de race puur voor het geld werd ‘aangevat’, tegelijkertijd is hij ook van mening dat er onder de regenachtige omstandigheden geen race kon plaatsvinden.

“Ik denk dat de sport vandaag een foute keuze heeft gemaakt,” zei Hamilton na afloop. “Uiteraard wilden we racen. Er moet minimum twee ronden gereden worden om als race te tellen. Tussen de eerste keer dta de race onderbroken werd en het moment waarop de race werd hervat heeft het constant geregend.”

“Er is slechts één reden waarom ze ons de baan op stuurden. Daarom leef ik ook mee met de fans.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print