George Russell: “Ik ben niet bang van Max Verstappen als eventuele teamgenoot, ik geloof in mezelf!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-rijder George Russell heeft in de aanloop naar de GP van Saoedi-Arabië gereageerd op de speculaties dat Max Verstappen in de toekomst mogelijk de overstap van Red Bull naar Mercedes zou maken. Russell heeft zelf geen angst om Max Verstappen eventueel als teamgenoot te hebben.

“Ik denk dat ieder team de best mogelijke line-up op het vlak van de rijders wil en momenteel is Max de beste rijder op de grid,” aldus Russell. “Dus wanneer eender welk team de kans krijgt om Max onder contract te brengen dan zullen ze 100 procent voor gaan.”

“Ik denk dat het meer een vraag voor hen is, het is aan hem en aan Red Bull, er is daar duidelijk erg veel gaande, we weten niet echt wat er achter gesloten deuren plaatsvindt en uiteindelijk zijn het momenteel onze zaken ook niet. Maar het zou opwindend zijn.”

Russell is alvast van zijn eigen kunnen en zijn eigen talent overtuigd. Toen hij twee jaar geleden bij Mercedes de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton werd dacht bijna iedereen dat Hamilton vlot zou domineren maar het was George Russell die tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes de betere van de twee was. De resultaten tot dusver sterken Russell in zijn overtuiging dat hij het tegen Verstappen zou kunnen opnemen.

“Dit is nu mijn derde seizoen met Lewis als teamgenoot, de meest geweldige rijder ooit en ik heb het gevoel dat ik het goed doe,” aldus Russell. “Dus wie ook komend jaar of de jaren daarna mijn teamgenoot wordt, ik zou eender wie alsook de uitdaging verwelkomen. Je wil het tegen de allerbeste opnemen.”

“Uiteindelijk probeer ik me gewoon op mezelf te focussen. Ik geloof in mezelf. Ik geloof dat ik iedereen op de grid kan verslaan. Je moet gewoon die mentaliteit hebben. Met Lewis heb ik de voorbije jaren een zeer goede benchmark gehad.”