“George Russell is het bewijs dat Max Verstappen beter is dan Lewis Hamilton”

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft het volste vertrouwen in Max Verstappen en dat bewijst hij door onomwonden te stellen dat de jonge Nederlander beter is dan Lewis Hamilton.


Het lijdt geen twijfel dat Max Verstappen een enorm talent is en hij wordt al een aantal jaren beschouwd als degene die de fakkel van Lewis Hamilton zal overnemen. Zijn teambaas Christian Horner gelooft echter dat Verstappen Hamilton al van de troon zou gestoten hebben als hij over beter materiaal zou beschikken.

“Ja ik vind dat hij de beste is, en de prestatie van George Russell bij Mercedes heeft dat voor mij bevestigd,” aldus Horner tegenover ‘Racingnews365.’

“Max en Lewis steken er voor mij bovenuit. We mogen niet negeren wat Lewis al allemaal gepresteerd heeft maar hij heeft ook een goed pakket te beschikking terwijl Max meer uit zijn auto moet halen.”

“Bij Mercedes kan een Williams-rijder zich meteen op de eerste rij kwalificeren en ei zo na de race winnen. Maar als er iemand in de auto van Verstappen zou moeten rijden, als hij bijvoorbeeld COVID-19 zou hebben, zou niemand het niveau van Max bereiken.”

Hoewel de gedachtengang van Christian Horner misschien wel wat kort door de bocht is, benadrukt hij dat Verstappen zich de laatste seizoenen enorm ontwikkeld heeft.

“Zijn prestaties tijdens de kwalificaties zijn van een uitzonderlijk niveau en zijn racetechniek is uitstekend, net als zijn bandenmanagement.”

“Max is beter geworden in het ‘lezen’ van de race, het geven van feedback aan het team, maar bijvoorbeeld ook het omgaan met teleurstellingen. Op die gebieden is hij heel erg volwassen geworden.”

En het beste moet nog komen want als we Horner mogen geloven zit Max Verstappen nog lang niet op zijn hoogste niveau.

“Neen, dat denk ik niet. Als je kijkt naar zijn prestaties in Abu Dhabi, zijn pole was fenomenaal en daarna controleerde hij de race op een zeer volwassen manier van start tot finish.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022