F1-baas Stefano Domenicali: “Hopelijk eind 2021 publiek in de tribunes”

Stefano Domenicali is nog maar enkele weken de nieuwe baas van de Formule 1 maar ook hem wacht de moeilijke uitdaging om te midden van de pandemie met het coronavirus een volwaardig F1-seizoen te organiseren.


“Op korte termijn moeten we er voor zorgen dat het seizoen 2021 op de juiste manier kan beginnen,” aldus Domenicali eerder deze week tegenover ‘Sky Sports F1’. “We bevinden ons immers nog in een pandemie.”

“Alle krediet echter voor Chase Carey en alle F1-mensen vorig jaar, er werd een volledig seizoen afgewerkt met 17 races, niemand had aan het begin verwacht dat zoiets mogelijk zou zijn. Het is aan Chase en al die mensen te danken dat dit is kunnen gebeuren.”

Grote vraag is echter wat het seizoen 2021 zal brengen. De races in Australië en China zijn al uitgesteld en het ziet er niet meteen naar uit dat er meteen met veel publiek in de tribunes zal geracet worden. Toch is dat de uiteindelijke ambitie.

“Ik wil optimistisch zijn. Ik hoop dat dit jaar echt een overgangsjaar wordt. Indien de crisis langer duurt dan kan dit immers het succes van waarover we hier praten sterk beïnvloeden,” blikt Domenicali vooruit naar de rest van het jaar.

“We hopen echt dat we tegen het einde van 2021, tegen het einde van het seizoen, races hebben waarbij er opnieuw heel wat publiek in de tribunes zit.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022