George Russell maakt zich zorgen: “Porpoising is niet vol te houden door de rijders”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell liet weten dat het zogenaamde “porpoising” dat hij in Imola had ervaren het ergste was tot dusver dit seizoen en dat het onhoudbaar wordt voor de rijders.

Met de terugkeer van het grondeffect in de Formule 1 kwam ook het fenomeen van porpoising terug. Op de rechte stukken beginnen de bolides daardoor hevig op en neer te stuiteren en dat is geen pretje voor de rijders.

Teams als Ferrari en Red Bull lijken het probleem vrij goed onder controle te hebben maar vooral Mercedes vindt geen oplossing en dat laat zich dan ook merken in de prestaties van de ‘Silberpfeile.’

“Als de auto en de banden in de juiste window zitten voelt de auto, op het stuiteren na, echt goed aan om mee te rijden,” legt nieuwbakken Mercedes-rijder George Russell uit.

“Maar het stuiteren, dat ontneemt je echt de adem. Het is het meest extreme dat ik ooit heb gevoeld.”

“Ik hoop echt dat we een oplossing vinden en ik hoop dat elk team dat worstelt met het stuiteren een oplossing vindt, want het is voor de rijders niet vol te houden om ermee door te gaan.”

“Dit is het eerste weekend dat ik echt met mijn rug worstel en ook met pijn op de borst door de hevigheid van het stuiteren.”

“Het is gewoon wat we moeten doen om de snelste ronden te rijden.”

Ondanks alles wist George Russell een vierde plaats uit de brand te slepen nadat hij in de openingsronde maar liefst zes plaatsen wist te winnen. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton verging het heel wat minder. De zevenvoudig wereldkampioen zat gevangen in een DRS-treintje waar hij niet uit raakte.

Maar Russell laat zich niet in slaap wiegen en denkt dat eens de problemen met de W13 opgelost raken Hamilton sterk zal terugkomen.

“Ik denk dat het gewoon is hoe de dingen soms lopen in een raceweekend,” zei Russell. “Ik maakte een hele sterke start, ik weet niet wat er met hem gebeurde bij de start.”

“Ik verwacht dat hij zo sterk terugkomt. De manier waarop hij het team pusht en motiveert is inspirerend. Ik ga niet op mijn lauweren rusten want ik weet waartoe hij in staat is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print