George Russell: “Mercedes gaat niet plots een seconde vinden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië introduceert Mercedes enkele kleine updates op de wagen maar volgens George Russell zal er nog tijd nodig zijn om de W14 een stuk sneller te maken.

Met een vijfde tijd voor Russell tijdens de tweede oefensessie en een elfde tijd voor Lewis Hamilton werd op vrijdag al duidelijk dat Mercedes ook in Jeddah normaal gesproken niet meedoet voor de overwinning. Russell vraagt tijd om ’tijd goed te maken’.

“We hebben heel wat data verzameld om van vrijdag op zaterdag te analyseren,” aldus Russell. “We zullen proberen om ons pakket te maximaliseren en de afstelling van de wagen in de ‘sweet spot’ te krijgen.”

“Hoe graag we het ook zouden willen, gezien al het harde werk dat iedereen erin steekt, we weten dat we op één nacht tijd niet plots een seconde gaan vinden.”

“Red Bull is duidelijk vooraan maar we leren erg veel over onze wagen. Wat we leren helpt ons om op de korte en middellange termijn ons te verbeteren.”

“Zoals altijd tijdens oefensessies ben je ook niet zeker over met welke motorafstellingen er wordt gereden, dat zullen we op zaterdag wel te weten komen.”