George Russell na opgave: “Dit is een bittere pil om te moeten slikken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor George Russell was het een erg frustrerende race. Na een foutje reed hij tegen de muur, leek te moeten gaan opgeven maar kon hij toch doorrijden. Uiteindelijk moest hij echter toch opgeven met remproblemen.

“Het spijt me voor het team, zeker omdat een derde en vierde plaats met onze wagen erin zat. We moeten de positieve aspecten meenemen, we waren redelijk competitief met onze wagen,” blikt Russell terug op de race en zijn aanrijding met de muur.

“Ik was verbaasd dat ik verder kon rijden. Ik had bijna opgegeven maar ik heb van mijn ervaring in Silverstone (toen hij vroegtijdig uit zijn wagen stapte en moest opgeven) dat je niet volledig mag opgeven.”

“Het is zeker en vast een bittere pil om te moeten slikken maar zo hoort de sport te zijn, wanneer je een fout maakt dan moet je daarvoor gestraft worden.”

Door zijn aanrijding met de muur zag Russell een quasi zeker vierde plaats verloren gaan. Desondanks leek Russell toch nog op weg naar een puntenfinish maar daar stak een remprobleem dus een stokje voor.

“De wagen voelde niet perfect maar het was goed genoeg om ermee door te gaan. De achterkant was waarschijnlijk wat geraakt,” aldus Russell. “We hadden waarschijnlijk als achtste kunnen finishen maar we zaten in veel verkeer. Onze voorspellingen gingen er niet van uit dat we ons in die positie zouden bevinden waardoor we onze remmen er niet goed op hadden afgestemd.”