George Russell onthult sterke kwaliteit van Lewis Hamilton: “Weinigen weten het te waarderen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Teamgenoot zijn van Lewis Hamilton vindt George Russell een privilege. Tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes is hem één specifieke kwaliteit van Hamilton opgevallen die volgens hem maar weinigen weten te waarderen.

Voorafgaand aan het seizoen keken erg veel F1-fans uit naar de nieuwe interne strijd die er bij Mercedes ging plaatsvinden tussen Lewis Hamilton en George Russell. Die laatste weet zich goed staande te houden tegenover Hamilton en scoorde tot dusver zelfs meer punten dan Hamilton.

“Ik denk dat ik persoonlijk geen al te slechte start heb gekend,” aldus Russell afgelopen raceweekend in Canada.

“Er is zeker en vast ruimte om op bepaalde vlakken te verbeteren en ik vind het persoonlijk een privilege om de teamgenoot van Lewis te zijn en ik leer erg veel van hem. Hoe hij werkt, hoe hij samenwerkt met de engineers, hoe hij het volledige team motiveert, het is inspirerend om te zien.”

Russell was echter vooral onder de indruk van één specifieke en erg sterke kwaliteit waarover Hamilton beschikt.

“Ook op technisch vlak is hij indrukwekkend, veel mensen zullen dat niet herkennen of weten te waarderen,” aldus Russell.

“Er is zeker en vast ruimte voor verbetering maar wat de resultaten betreft was het goed. Ik denk niet dat we tot dusver dit seizoen veel betere resultaten hadden kunnen behalen.”

“Los van Bahrein denk ik dat we tijdens iedere races zo hoog als mogelijk zijn gefinisht.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print